„Dama cu camelii”, coregrafia Mehmet Balkan


Data și ora:
Bilete:
20 lei (bilet întreg), 10 lei (bilet redus pentru elevi, studenți și pensionari)
Gazdă:
nr. 1, Strada Emil Cioran 3, Sibiu 550025, România

Despre

𝐒𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐮𝐥 „𝐃𝐚𝐦𝐚 𝐜𝐮 𝐜𝐚𝐦𝐞𝐥𝐢𝐢”, 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐚 𝐌𝐞𝐡𝐦𝐞𝐭 𝐁𝐚𝐥𝐤𝐚𝐧, 𝐜𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐧𝐨𝐮𝐚̆ 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐛𝐚𝐥𝐞𝐭 𝐧𝐞𝐨𝐜𝐥𝐚𝐬𝐢𝐜 𝐝𝐢𝐧 𝐫𝐞𝐩𝐞𝐫𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐥 𝐛𝐚𝐥𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮, 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭 î𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐞𝐫𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮 𝐩𝐞 𝟏𝟏 𝐬̦𝐢 𝟏𝟐 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏 𝐬̦𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐭, 𝐜𝐮 𝐝𝐨𝐮𝐚̆ 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐢, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟐𝟔 𝐬̦𝐢 𝟐𝟕 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐, 𝐥𝐚 𝐒𝐚𝐥𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 „𝐈𝐨𝐧 𝐁𝐞𝐬𝐨𝐢𝐮” 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐭, 𝐝𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆ 𝐢̂𝐦𝐛𝐨𝐥𝐧𝐚̆𝐯𝐢𝐫𝐢𝐢 𝐮𝐧𝐨𝐫 𝐝𝐚𝐧𝐬𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐝𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐭̦𝐢𝐞, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟏𝟕 𝐬̦𝐢 𝟏𝟖 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟐.

𝐁𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐫𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧 𝐯𝐚𝐥𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞. 𝐂𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐯𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐥𝐚 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 „𝐃𝐚𝐦𝐚 𝐜𝐮 𝐜𝐚𝐦𝐞𝐥𝐢𝐢” 𝐝𝐢𝐧 𝐥𝐮𝐧𝐚 𝐦𝐚𝐢?
Biletele cumpărate pentru reprezentațiile din 26 și 27 ianuarie 2022 ale spectacolului „Dama cu camelii” rămân valabile pentru reprezentațiile din 17 și 18 mai 2022 ale aceluiași spectacol. Persoanele care au cumpărat bilet pentru data de 26 ianuarie 2022 vor avea acces la spectacol în data de 17 mai 2022, iar persoanele care au cumpărat bilet pentru data de 27 ianuarie 2022, vor avea acces în baza aceluiași bilet în data de 18 mai 2022. Pentru spectacolul „Dama cu camelii”, coregrafia Mehmet Balkan, programat în luna ianuarie s-au vândut 224 de bilete, din totalul de 300 de bilete puse în vânzare, la o capacitate de 30% a sălii de spectacol. Persoanele care doresc restituirea contravalorii biletelor cumpărate, pot solicita acest lucru. 𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐩𝐞 𝐥𝐚𝐫𝐠: --> https://bit.ly/3KHJWib

Caseta artistică a spectacolului de balet neoclasic „Dama cu camelii”
Coregrafia: Mehmet Balkan
Asistenți coregrafie: Lale Balkan Aleisha Gardner
Muzica: Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni, Aram Khachaturian
Decoruri: Çebi Tayfun
Costume: Gülay Korkut Dinç
Videoproiecție: Ahmet Șeren
Light design: Radu Drusan

Un mit al pasiunii, al doliului și al dorului. Un strigăt de deznădejde totală în fața vieții, un țipăt, despărțirea și singurătatea în cea mai amară renunțare. Ne emoționează suferința provocată de moartea Violetei. Participăm la evoluția ei, la speranța ei, la disperarea ei și trăim tragedia unei tinere femei dincolo de limitele timpului. Vedem prin ea și intuim prin contururile imaginii ei himerice, pe predecesoarea sa Alphonsine Duplessis, care, în Parisul de la mijlocul secolului al XIX-lea, își cultiva frumusețea și eleganța, devenind astfel un idol consacrat al vremii sale, fiind celebră pentru bunul ei gust extraordinar, și care și-a etalat tinerețea la petreceri distinse.

Mehmet Balkan – Coregraf
Născut în Ankara, Turcia, Mehmet Balkan a studiat la Conservatorul Național din Ankara, la Academia de Teatru Bolshoi, unde s-a specializat în tehnica Vaganova lucrând cu Asaf Messerer și Serghei Prokofiev. La 18 ani, Ninette de Valois, fondatoarea Royal Ballet, i-a oferit o bursă de studii la Royal Ballet School. După absolvirea Royal Ballet School a devenit solist al Baletului Național din Ankara. De-a lungul carierei a dansat în calitate de solist în companii prestigioase de dans precum: Baletul de Stat Munchen, Calgary Ballet Canada, Baletul Operei Naționale Berlin, Baletul Operei Naționale Rhein Düsseldorf, Teatrul de Balet Tokyo etc. A activat ca maestru de studii, director artistic, coregraf și regizor de operă în Turcia, Marea Britanie, Italia, Spania, Suedia, Germania, Finlanda, Franța, Japonia, Olanda și Portugalia. Mehmet Balkan activează pe scena dansului de peste 45 de ani și a coregrafiat și regizat de-a lungul carierei peste 60 de spectacole de dans și operă.

Se anulează toate restricțiile impuse de starea de alertă. Crește gradul de ocupare a sălii la 100%.

Începând de miercuri, 9 martie 2022, o dată cu încetarea aplicabilității Hotărârii Guvernului nr. 171, din 3 februarie 2022, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, dată de la care încetează toate restricțiile, precum și restrângerea sau interzicerea unor activități așa cum erau prevăzute în actul normativ menționat, Teatrul de Balet Sibiu crește gradul de ocupare a sălii de spectacol de la 30% la 100%. Purtarea măștii de protecție, deși nu mai este obligatorie, este recomandată în spațiile aglomerate.
Informații pe larg ---> https://bit.ly/3vNHzoR

𝐁𝐈𝐋𝐄𝐓𝐄 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞, 𝐳𝐞𝐫𝐨 𝐜𝐨𝐦𝐢𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐧:
𝐒𝐈𝐁𝐈𝐔𝐁𝐀𝐋𝐋𝐄𝐓.𝐑𝐎 - https://sibiuballet.ro/bilete/
𝐊𝐎𝐌𝐏𝐎𝐒𝐓𝐎𝐑.𝐑𝐎 - https://bit.ly/3kT3nZ4

Fotografii