Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane” Sibiu

Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane” Sibiu


Despre

Festivalul Medieval “Cetăți Transilvane” Sibiu este un eveniment menit să celebreze zilele orașului Sibiu şi este organizat din anul 2001, în ultimul weekend din luna august. Având loc în Centrul Istoric din Sibiu, în piețele, pe pietonala Nicolae Bălcescu, pe străzi și străduţe pietruite, festivalul îmbracă și cheamă tot orașul în sărbătoare. Evenimentul ia startul, an de an, cu tradiționala paradă a personajelor medievale la care participă, costumați în veșmânt medieval, toți artiștii invitați și publicul care de la an la an este prezent în număr tot mai mare (de la 20.000 de spectatori, începând cu ediția 2009).

Programul fiecărei ediții este unul variat, menit să răspundă nevoilor culturale ale unui public eterogen: concerte LIVE de muzică medievală, animații stradale, lupte de stradă, turniruri, spectacole de teatru profesionist sau amator, dans, expoziții de fotografie, ateliere meşteșugărești, iarmaroc medieval. Ofelia Popii, Anca Sigartău, Mihai Gruia Sandu, Luminița Gheorghiu, Corvus Corax (Germania), Drachenmond (Germania), Artistika (Croaţia), Giganţii din Badalona (Spania), echipa emisiunii Cronica Carcotaşilor sunt doar câteva dintre numele sonore prezente în festival, de-a lungul ediţiilor de până acum ale festivalului.

Festivalul sibian este singurul festival de gen din ţară ce i-a avut pe afiş, două ediții consecutive, pe celebrii muzicieni ai formaţiei Corvus Corax – cea mai iubită și apreciată formație de muzică medievală la nivel mondial. După ediția din 2011, când Corvus Corax a concertat în premieră în România, la Sibiu, în 2012, Corvus Corax au marcat o altă premieră în istoria festivalului aducând în România concertul Cantus Buranus, o adaptare medievală în maniera originală a trupei, a cunoscutei compoziții Carmina Burana.

Photo Gallery

Alte sugestii

Agenția de bilete

Despre noi

Teatrul de Balet Sibiu

Despre noi

Casa de Cultură a Municipiului Sibiu

Despre noi