Polish Dance Theatre - spectacole invitate


Data și ora:
Vineri, 11 Noiembrie 2022
19:00 - 20:00
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2022
19:00 - 20:00
Bilete:
20 lei (bilet întreg), 10 lei (bilet redus pentru elevi, studenți și pensionari)
Gazdă:
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu

Despre

Polish Dance Theatre, una dintre cele mai active companii poloneze de dans contemporan, cu o istorie de aproape o jumătate de secol, prezintă în luna octombrie la Sibiu,  la invitația Teatrului de Balet Sibiu, două reprezentații ale spectacolului de dans contemporan „Lăsați viii să își îngroape morții”, creat de coregrafa Aleksandra Dziurosz. Cu un mesaj puternic și relevant pentru realitatea actuală, spectacolul tratează perspectiva vieții și a morții, dar mai ales a felului în care ne raportăm, ca indivizi și ca societate la dispariția cuiva. Cele două reprezentații vor avea loc marți, 11 octombrie și miercuri, 12 octombrie 2022, de la ora 19:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, iar biletele pot fi cumpărate de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu sau de pe site-ul Kompostor.ro.

Caseta artistică a spectacolului „Lăsați viii să-și îngroape morții”

COREGRAF:  Aleksandra Dziurosz și echipa artistică Polish Dance Theatre
CONCEPT, DRAMATURGIE, REGIE: Aleksandra Dziurosz, Tomasz Szczepanek
SCENOGRAF: Iga Kowalczuk
ASISTENT COREGRAFIE: Paulina Jaksim
MUZICA: Aldona Nawrocka 
LIGHT DESIGNER: Karolina Gębska
DECORURI: Iga Kowalczuk
COSTUME: Iga Kowalczuk
DISTRIBUȚIE: Evelyn Blue, Kacper Bożek, Momoko Den, Julia Hałka, Patryk Jarczok, Jerzy Kaźmierczak, Zbigniew Kocięba, Katarzyna Kulmińska, Dominik Kupka, Daniel Michna, JinWoo Namkung, Katarzyna Rzetelska, Sandra Szatan, Zofia Tomczyk, Emily Wong - Adryańczyk

„Lăsați viii să își îngroape morții” sau cât de mult contează dispariția cuiva?

Individul și societatea. Viața și moartea. Moartea individului și viața societății. Ne trezim. Ne ridicăm din pat. Mergem la serviciu. Muncim. Mâncăm. Bem. Ne odihnim. Suntem plictisiți. Ne distrăm. Ne îndrăgostim. Ne despărțim. Ne naștem. Creștem. Dăm naștere altora. Îmbătrânim. Murim. Povestea noastră, una dintre multele care au loc în același timp în lume, se termină de fiecare dată la fel. Știm cu toții cum.

Dintre milioanele de provocări ale vieții, uneori aflăm de dispariția cuiva. Cât de mult contează moartea cuiva pentru noi ca indivizi și pentru noi ca societate? Intersecția acestor două perspective, cea individuală asupra morții și cea a societății, ne determină să ne punem o altă întrebare pe care spectacolul o lasă agățată între scenă și public: ce putem ști noi, cei vii, despre moarte?

Despre Polish Dance Theatre:

Fondat în 1973, Polish Dance Theatre este o companie profesionistă de dans, condusă din anul 2016 de către Iwona Pasińska. În cei 49 de ani de existență, repertoriul companiei a evoluat de la spectacole de balet, la forme contemporane de exprimare a mișcării, plasându-se astăzi la intersecția mai multor genuri, atât în ce privește stilul cât și tehnica folosită. Eliberându-se de metodele tradiționale de exprimare artistică și îndreptându-se înspre interdisciplinaritate, spectacolele Polish Dance Theatre explorează noi spații teatrale, având la bază un proces creativ bazat pe improvizație.

Având ca temă centrală mesajul „Simte ritmul. Rămâi tânăr. La Teatrul de Balet Sibiu”, noua stagiune a baletului sibian începe vineri, 7 octombrie 2022 și aduce publicului, până în luna decembrie, nu mai puțin de douăsprezece reprezentații de dans contemporan, balet clasic sau neoclasic, precum: „Romeo și Julieta. Rock Story” (premieră), „Despre noi” (premieră), Polish Dance Theatre (spectcole invitate) și „Spărgătorul de nuci”. 


Fotografii

Alte sugestii

7 Oct
Romeo și Julieta. Rock Story PREMIERĂ
Spectacol
Începe la 19:00  |  nr. 1, Strada Emil Cioran 3, Sibiu 550025, România
9 Noi
Despre noi - PREMIERĂ
Spectacol
Începe la 19:00  |  nr. 1, Strada Emil Cioran 3, Sibiu 550025, România
Vezi mai multe evenimente