Romeo și Julieta. Rock Story


Data și ora:
Sâmbătă, 11 Martie 2023
19:00 - 21:00
Bilete:
Bilet întreg: 20 lei, bilet redus: 10 lei
Gazdă:
nr. 1, Strada Emil Cioran 3, Sibiu 550025, România

Despre

„14 minute pentru viață”, uvertura spectacolului „Romeo și Julieta. Rock story” conturează lumea ca un loc imperfect, cu dorințele puternice pe care dragostea le creează în oameni, cu lupta continuă împotriva urii și a violenței de orice fel. În acest tablou imperfect al lumii, libertatea și dragostea pură, se decupează ca obiective realiste. Spectatorului i se dă timp pentru a reflecta și a căuta, împreună cu personajele spectacolului, o nouă cale, o cale în care dragostea va triumfa, chiar dacă viața însăși va fi prețul plătit pentru aceasta. Construit cu o cadență cinematografică, tabloul care deschide spectacolul codifică o paletă întreagă de sentimente, în universul sonor creat de instrumentele cu corzi, iar ritmul coregrafic al uverturii este când baladesc, când alert, al prezentului. Toate sentimentele de care suntem capabili, se vor adăuga pe parcursul întregului spectacol acestui tablou de început, într-un ritm dictat doar de viteza timpului.   

Inspirat de tragedia originală a lui Shakespeare, spectacolul creat de Marcello Algeri aduce câteva modificări care nu se datorează unei lipse de respect pentru piesa originală, ci au rolul de a aduce opera cât mai aproape de timpul prezent. Comprimată la numai cinci zile, povestea de dragoste dintre Romeo și Julieta, spune de fapt povestea de dragoste a fiecăruia dintre noi. În universul minimalist și atemporal al scenei, creat de Marcello Algeri, timpul accelerează sau încetinește, condiționat de starea de spirit a individului, dar este singurul element care definește ritmul implacabil al vieților scurte și intense ale personajelor. Acest „Romeo și Julieta” nu este o tragedie politică sau de dragoste. Este mai presus de toate o tragedie generațională. Cei doi îndrăgostiți din Verona rup cercul de tradiții, obligații și îndatoriri care le caracterizează familiile de generații întregi. Ei nu aleg banii, poziția socială, ci iubirea, chiar și în moarte. Într-un spirit exuberant, nesăbuit, dar autentic, aceasta este tocmai cea mai mare lecție pe care ne-o pot da tinerii. Romeo și Julieta conțin în ei toate contrariile: sunt judicioși și nesăbuiți, comici și dramatici, masculini și feminini împreună. Tragedia finală se dorește a fi o mare repetiție de teatru, care atinge punctul culminant în timpul morții, unde protagoniștii interpretează viața ca niște copii fermecați de iubire. Pe patul de piatră, cei doi tineri înainte de a muri se ating și nu mai sunt Romeo și Julieta lui Shakespeare, sunt doar doi tineri care stau pe un zid jos și care în cinci zile, mult prea repede, au crescut.

Romeo și Julieta. Rock Story - spectacol de dans contemporan

COREGRAFIA ȘI SCENOGRAFIA: Marcello Algeri
LIBRET: Adaptare contemporană de Marcello Algeri, după drama originală a lui William Shakespeare
ASISTENT COREGRAFIE: Sabrina Rinaldi
MUZICA: Queen, Tolga Kashif, Serghei Prokofiev
LIGHT DESIGNER: Dario Druzeta 

DISTRIBUȚIE: 
Julieta - Alba Fernandez (Spania)
Romeo - Miguel Teixeira (Portugalia) 
Mercutio - Henrique Ferreira (Portugalia) 
Tybalt - Johan Mancebo (Republica Dominicană)  
Regina Mab - Maria Trabalon (Spania)
Familia Capulet - Ayaka Nagai (Japonia), Gabriela Checo (Republica Dominicană), Chihiro Tamai (Japonia), Manuel Sanchez (Spania), Fulvio Zamagna (Italia), Guido Sarnataro (Italia)
Familia Montague - Sara Zanzon (Italia), Camille Texier (Franța), Martha Parise (Italia), Michaela Gobas (Canada), Kenichi Murata (Japonia), Mattia Longhitano (Italia), Nathaniel Lillington (Marea Britanie)

Data premierei: 7 octombrie 2022 (Sibiu), 15 octombrie 2022 (Italia) 

Fotografii

Alte sugestii

28 Ian
„Spărgătorul de nuci”, matineu de balet clasic pentru copii
Spectacol
Începe la 19:00  |  nr. 1, Strada Emil Cioran 3, Sibiu 550025, România
3 Feb
Despre noi - PREMIERĂ
Spectacol
Începe la 19:00  |  nr. 1, Strada Emil Cioran 3, Sibiu 550025, România
24 Feb
Spectacol coupe: „Noaptea Valpurgiei” (premieră) și „În numele bucuriei”
Spectacol
Începe la 19:00  |  nr. 1, Strada Emil Cioran 3, Sibiu 550025, România
Vezi mai multe evenimente