„Romeo și Julieta. Rock story”, la Otopeni și la Sibiu. Ultimele două reprezentații din această stagiune

„Romeo și Julieta. Rock story”, la Otopeni și la Sibiu. Ultimele două reprezentații din această stagiune


Teatrul de Balet Sibiu prezintă sâmbătă, 13 mai 2023, la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni și miercuri, 31 mai 2023, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, ultimele două reprezentații cu spectacolul de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock story”, coregrafia Marcello Algeri, pe muzică de Queen. Spectacolul îi are în rolurile principale pe Alba Fernandez (Julieta), Miguel Teixeira (Romeo), Henrique Ferreira (Mercutio), Johan Mancebo (Tybalt), Maria Trabalon (Regina Mab). Biletele pentru reprezentația de la Sibiu pot fi cumpărate online, de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu și de pe site-ul partenerului de ticketing Kompostor.ro, iar la Otopeni, publicul va avea accesul gratuit, pe bază de rezervare la numărul de telefon 021 352 00 37.  
Foto credit: TBS, Ovidiu Matiu
Inspirat de tragedia originală a lui Shakespeare, spectacolul creat de Marcello Algeri spune de fapt povestea de dragoste a fiecăruia dintre noi. În universul minimalist și atemporal al scenei, creat de Marcello Algeri, timpul accelerează sau încetinește, condiționat de starea de spirit a individului, dar este singurul element care definește ritmul implacabil al vieților scurte și intense ale personajelor.
Foto credit: TBS, Ovidiu Matiu

Acest „Romeo și Julieta” nu este o tragedie politică sau de dragoste. Este mai presus de toate o tragedie generațională. Cei doi îndrăgostiți din Verona rup cercul de tradiții, obligații și îndatoriri care le caracterizează familiile de generații întregi. Ei nu aleg banii, poziția socială, ci iubirea, chiar și în moarte. Într-un spirit exuberant, nesăbuit, dar autentic, aceasta este tocmai cea mai mare lecție pe care ne-o pot da tinerii. Romeo și Julieta conțin în ei toate contrariile: sunt judicioși și nesăbuiți, comici și dramatici, masculini și feminini împreună. 
 
Foto credit: TBS, Ovidiu Matiu

ROMEO ȘI JULIETA. ROCK STORY
COREGRAFIA ȘI SCENOGRAFIA: Marcello Algeri
LIBRET: Adaptare contemporană de Marcello Algeri, după drama originală a lui William Shakespeare
ASISTENT COREGRAFIE: Sabrina Rinaldi
MUZICA: Queen, Tolga Kashif, Serghei Prokofiev
LIGHT DESIGNER: Dario Druzeta
DISTRIBUȚIE:
Julieta - Alba Fernandez (Spania)
Romeo - Miguel Teixeira (Portugalia)
Mercutio - Henrique Ferreira (Portugalia)
Tybalt - Johan Mancebo (Republica Dominicană)
Regina Mab - Maria Trabalon (Spania)
Familia Capulet - Ayaka Nagai (Japonia), Gabriela Checo (Republica Dominicană),Chihiro Tamai (Japonia), Manuel Sanchez (Spania), Fulvio Zamagna (Italia), Guido Sarnataro (Italia)
Familia Montague - Sara Zanzon (Italia), Camille Texier (Franța), Martha Parise (Italia), Michaela Gobas (Canada), Kenichi Murata (Japonia), Mattia Longhitano (Italia), Nathaniel Lillington (Marea Britanie)
Data premierei: 7 octombrie 2022 (Sibiu), 15 octombrie 2022 (Italia)
 

Alte sugestii

Ziua Internațională a Dansului, celebrată împreună de Teatrul de Balet Sibiu și Opera Națională București
Soprana Ana Stănescu și tenorul Eusebiu Huțan, pe scena Teatrului de Balet Sibiu
„Lacul Lebedelor” revine pe scena Teatrului de Balet Sibiu
La Teatrul de Balet Sibiu primăvara începe cu Claudiu Bleonț și Iuliana Moise
500 de sibieni petrec finalul de an la Teatrul de Balet Sibiu. Se pun în vânzare biletele pentru primele spectacole din 2024