Premiera „Romeo și Julieta. Rock story” deschide stagiunea la Teatrul de Balet Sibiu

Premiera „Romeo și Julieta. Rock story” deschide stagiunea la Teatrul de Balet Sibiu


Simte ritmul. Rămâi tânăr. La Teatrul de Balet Sibiu. Cu acest mesaj începe noua stagiune a baletului sibian, care va aduce publicului până în luna decembrie paisprezece reprezentații de balet clasic și dans contemporan, dintre care două producții în premieră absolută, prezentate atât la Sibiu, cât și în turneu în Germania și Italia. După o stagiune plină care a adus publicului din Sibiu, în perioada septembrie 2021 - iulie 2022, nu mai puțin de 32 de spectacole de balet clasic, dans contemporan sau balet neoclasic și turnee în țară și străinătate, artiștii Teatrului de Balet Sibiu revin în studioul de repetiții în luna septembrie 2022, iar prima întâlnire cu publicul din Sibiu, premiera de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock Story”, în coregrafia artistului de origine italiană Marcello Algeri, este programată pentru 7 și 8 octombrie 2022, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu. 
 
„Începem în forță noua stagiunea a Teatrului de Balet Sibiu, cu premiera de dans contemporan «Romeo și Julieta. Rock Story», spectacol pentru care coregraful Marcello Algeri lucrează la Sibiu încă din primăvara acestui an și care va avea o dublă premieră în luna octombrie, la Sibiu și la Sanremo, în Italia, pe scena Teatrului Ariston. Continuăm stagiunea în luna noiembrie cu premiera de dans contemporan «Despre noi», realizată de Beatrice Rancea, care montează pentru prima dată un spectacol pe scena Teatrului de Balet Sibiu, alături de coregraful Dragoș Roșu. Tot în luna noiembrie ne vom revedea cu artiștii Polish Dance Theatre, care vor veni anul acesta la Sibiu cu două noi producții de dans contemporan. Anul se va încheia la Teatrul de Balet Sibiu cu cinci reprezentații de balet clasic ale spectacolului «Spărgătorul de nuci», pe care le vom prezenta la matineu, cu circuit închis, pentru elevii școlilor și liceelor din Sibiu. Pentru a doua parte a stagiunii suntem în discuții avansate pentru cinci turnee internaționale în Țările de Jos, Belgia, Egipt, Polonia și Grecia.”  Ovidiu Dragoman, Manager Teatrul de Balet Sibiu  
 
Paisprezece spectacole programate, în prima parte a stagiunii
În perioada septembrie - decembrie 2022, Teatrul de Balet Sibiu are programate paisprezece reprezentații de dans contemporan și balet clasic dintre care, douăsprezece la Sibiu (producții proprii și spectacole invitate) și două reprezentații în turneu la Landshut, Germania (septembrie 2022) și Sanremo, Italia (octombrie 2022), după cum urmează: 
 
Vineri, 23 septembrie 2022
„Romeo și Julieta. Rock Story”, coregrafia Marcello Algeri 
Selecții din spectacol, prezentate în avanpremieră, în turneu la Landshut, Germania

 
Vineri, 7 octombrie și sâmbătă, 8 octombrie 2022, ora 19:00 
„Romeo și Julieta. Rock Story”, coregrafia Marcello Algeri
premieră de dans contemporan
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Sala Mare 

Sâmbătă, 15 octombrie 2022, ora 21:00
„Romeo și Julieta. Rock Story”, coregrafia Marcello Algeri 
premieră de dans contemporan
Teatrul Ariston, Sanremo, Italia 

 
Miercuri, 9 noiembrie și joi, 10 noiembrie 2022, ora 19:00 
„Despre noi”, regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu
premieră de dans contemporan
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Sala Mare

Vineri, 11 noiembrie și sâmbătă, 12 noiembrie 2022, ora 19:00
Polish Dance Theatre, spectacole invitate
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Sala Mare

 
5, 6, 7, 8, 9, 10 decembrie 2022, ora 12:00 
„Spărgătorul de nuci”, coregrafia originală Marius Petipa
mateinee de balet clasic pentru copii, prezentate cu circuit închis
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Sala Mare 
 
Biletele pentru primele spectacole programate în lunile octombrie și noiembrie 2022, au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate online, fără niciun comision sau cost suplimentar, de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu sau de pe site-ul partenerului de ticketing Kompostor.ro. În Sibiu, biletele pot fi cumpărate de la sediul administrativ al instituției Parcul Tineretului, nr. 1, de luni până joi (9:00 - 16:00) sau vineri (9:00 - 13:30). Costul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere. 
 

Alte sugestii

DinDor’NdoR, un spectacol de Gigi Căciuleanu, în cadrul FITS 2024
Ziua Internațională a Dansului, celebrată împreună de Teatrul de Balet Sibiu și Opera Națională București
Soprana Ana Stănescu și tenorul Eusebiu Huțan, pe scena Teatrului de Balet Sibiu
„Lacul Lebedelor” revine pe scena Teatrului de Balet Sibiu
La Teatrul de Balet Sibiu primăvara începe cu Claudiu Bleonț și Iuliana Moise